Den utlovade integreringen av Skype i Windows 10 finns numera i operativsystemets betaversion. I den senaste uppdateringen har Microsoft lagt till en rad nya funktioner för testpiloterna.

Det finns numera tre nya Skype-appar: en för att skicka textmeddelanden, en för telefonsamtal och en för videosamtal. De ersätter Windows 8.1-versionen av Skype som Microsoft lade ned för ett par månader sedan, och släpps till allmänheten senare under året.

Läs mer: Nu är Office 2016 här – här är alla nyheter

Apparna ska släppas både till desktop och surfplattor, och till Windows 10 Mobile som lanseras om ett par månader.

Webbläsaren Edge har fått ett par nyheter i uppdatering. Det går numer att förhandsvisa flikar genom att hålla muspekaren över dem, och det går att synka favoriter och läslistan mellan enheter.

edge
Förhandsvisning i flikar i Microsoft Edge.

Röstassistenten Cortana blir bättre på att påminna dig om event. Om du fått ett bekräftelsemejl med en bokad biobiljett säger hon till dig när visningen närmar sig. Som standard påminner hon två timmar i förväg, och bjuder på en vägbeskrivning. Cortana har också fått stöd för att boka resor via Uber.

Dessutom har Cortana lärt sig att tyda din usla handstil. Om du använder en enhet med pekskärm och textar med en stylus eller fingrarna kan hon konvertera ditt kladd till påminnelser.

Läs mer: Windows 10 har inte räddat den fallande pc-försäljningen

Windows 10 som helhet har också fått lite justeringar visuellt och interaktionsmässigt. I startmenyn har kontextmenyer som du får fram genom att högerklicka på ikoner fått fler val, och din senast använda skrivare är numera per automatik inställd som standardskrivare. Dessutom så har fönstren fått färgglada överkanter – välkommen tillbaka, Windows XP!

fonster
Färgglada fönster!

Det har också blivit enklare att aktivera sin kopia av Windows 10. I betaversionen går det att verifiera sin kopia med hjälp av en produktnyckel från Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1. En efterlängtad funktion för alla som haft problem med aktiveringen.

Läs mer: Microsofts laptop chockar pc-tillverkarna – ”de blir en konkurrent”

Sist men inte minst: Registereditorn har fått en ny, fräsch ikon – äntligen!

regedit

Microsoft har samtidigt trampat ihjäl några av de buggar som gjort livet surt för betatestarna. Men fortfarande är testversionerna av Windows 10 bara till för den som vågar riskera ett och annat problem.