Nu har de stora teknikföretagen hoppat på tåget med öppen källkod på allvar. Det senaste året har flera av de allra största bolagen i branschen nappat på trenden, och släppt sina interna verktyg fria.

Här är tio exempel på projekt med öppen källkod som du borde ha koll på.

1. Spinnaker

spinnaker

Netflix använder den egenutvecklade plattformen Spinnaker för att snabbt kunna släppa mjukvaruuppdateringar i sitt enorma nätverk, och nu finns den att ladda ned gratis på Github. Spinnaker har utvecklats för Amazon Web Services men fungerar lika bra på Google Cloud Platform. Stöd för Microsoft Azure ska också vara på väg.

Läs också: Mörka moln över öppen källkods-alternativet. Håller tiden på att rinna ut för Openstack?

2. Tensorflow

tensorflow

Artificiell intelligens är något som varje teknikföretag med självaktning satsar på, och Google är inget undantag. Nu delar de dessutom med sig och släpper sin plattform för maskininlärning, Tensorflow, som öppen källkod.

Läs också: Lyft din karriär med öppen källkod

3. Distributed Machine Learning Toolkit

ai

Microsoft vill förstås inte vara sämre. Bara dagar efter att Tensorflow landade på Github släppte de sin egen ai-plattform fri. Två av företagets egna algoritmer för maskininlärning kommer med på köpet i DMTK.

Läs också: 4 experter om öppen källkod - nu och i framtiden

4. Flux 

flux

Förra sommaren gjorde Facebook open source av Flux, företagets arkitektur för webbapplikationer som de använder för att bygga användargränssnitt på klientsidan. Tacksamt för alla som är en del av Facebooks enorma ekosystem för tredjepartsutvecklare.

Läs också: Flux hoppar mellan moln och skrivbord

5. Kubernetes

kubernetes

I somras släppte Google version 1.0 av Kubernetes – och firade genom att göra koden fritt tillgänglig. Verktyget hjälper utvecklare att hantera och dirigera kluster av Docker-containrar.

Läs också: Google rustar sig för kampen om container-lösningarna

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning