Microsoft Surface

I höstas lanserades Microsoft nya datorn Surface book och fjärde generationen av Surface pro. I slutet av förra veckan kom nya uppdaterade versioner samt en extra pryl som kanske kan sätta guldkant på vardagen, skriver CIO. 

Uppdateringen innebär att den nya versionen av Surface Pro 4 är utrustad med ett lagringsutrymme på en terabyte, en Core i7-processor och 16 GB. Samma gäller Surface Book. De nya versionerna finns nu att köpa för konsumenter och företag i USA och Kanada. Andra länder ser ut att få vänta.

Läs också: Microsoft vill be om ursäkt för lanseringen av Surface Book och Surface Pro 4

Men något som redan nu finns tillgängligt för svenska kunder är Surface Pen – i guld. Med följer också ett kit med olika spetsar till pennan, om pennan köps separat. Dock är det mer yta än innehåll denna gång. Inga nyheter på insidan. Den har fortfarande samma funktioner och nivåer av tryckkänslighet, 1 024. Känner du att guld inte är riktig din färg finns pennan sedan tidigare i silver, svart eller marinblått.

De nya versionerna av Surface Book och Pro 4 har en prislapp på 3 200 dollar respektive 2 700 dollar. Guldpennan säljs för 59,99, strax över 500-lappen omräknat i svenska kronor.

Häromveckan uppdagades att strömsladden till bland annat Surface Pro riskerade att överhettas. Nu kallas de sladdarna tillbaka och kunder kan byta in din gamla mot en ny. Enligt Microsoft finns det ingen omedelbar fara förknippad med sladdarna, utan det är mer om den är tvinnad eller klämd under en längre tid som finns risk för överhettning.

Läs också: Surface Pro Mini fanns på riktigt och var ”fantastisk” – men Microsoft skrotade projektet

Återkallningen gäller Surface Pro, Pro 2 och 3 sålda innan 15 mars 2015.

Läs också: Windows 10 för företag - bra eller dåligt?