citicloud
City Cloud har ett rent och logiskt gränssnitt, bra prisbild och hyggliga prestanda. Är du ute efter bästa pris så kan detta vara leverantören för dig.

City Cloud

Vi registrerar oss hos Citycloud och efter kontakt med support så aktiveras kontot direkt. Vi skapar sedan snabbt och enkelt en VM baserat på en befintlig mall och mallbiblioteket är bra med flera färdiga OS och applikationer tillgängliga. Vi noterar att det går att ladda upp egna ISO-filer för att skapa servrar från grunden med valfritt OS vilket är mycket bra, även om processen är lite ovan och länkar till hjälptexter inte fungerar.

Nätverkshastigheten är helt okej, även om den inte ligger i topp med tanke på att företaget är placerat i Sverige. Delegeringsmöjligheterna är bra och vi kan schemalägga snapshots och backuper enkelt. Vi ansluter till en VM med RDP och arbetar snabbt och fint med den.

Det går att bygga upp egna mallbibliotek, antingen baserat på befintlig server eller via kloningstjänsten. Det finns en funktion för övervakning av http som är enkel att konfigurera. Prisuppgifterna anges hela tiden mycket tydligt i portalen så det är ingen tvekan om vad lösningen kommer att kosta.

City Cloud erbjuder de minsta servrarna med ”bara” 24 CPU och 128 GB RAM vilket känns lite i underkant i vårt scenario. Med hänsyn till priset så ligger ändå City Cloud bra till, men det vore bra om minnestilldelningen kunde ökas på lite då man ligger sämst till i testet avseende standarderbjudande. Man kan bygga upp egna nätverkstopologier men det vore bra om den åskådliggjordes tydligare, till exempel i form av en logisk bildlayout.

Portalen är snabb och logisk att arbeta med och man kan skapa sin server i Karlskrona, Stockholm eller London. City Cloud erbjuder en tydlig och lättadministrerad miljö som ger bra möjligheter och ger en flexibel lösning med en känsla av ett eget datacenter, men för de allra kraftigaste lösningarna behöver vi lite mer.

För mindre krävande applikationer kan däremot CityCloud vara ett bra alternativ, till och med det bästa, speciellt med tanke på prisbilden.

Specifikationer: 

SLA för VM: 100%
Max antal CPU: 24
Max mängd RAM: 128 GB
Max mängd lagring / VM: 5 TB
Hastighet nät (Internet mot Stockholm): 426 Mbit in. 692 Mbit ut.
Hastighet disk (singeldisk på snabbaste lagring): 3100 IOPS. 96 MB/s. 5.1ms latens.
Hastighet single CPU (Gbench3): 2628
Hastighet multi CPU (Gbench3): 29559
Tillgång till serverkonsol: Ja
Hypervisor: KVM
Fast eller dynamisk storlek på VM: Dynamisk
Pris/mån (Pris för max CPU och RAM): 10000 kr/mån
Pris / TB lagring / mån (snabbaste lagring utan reserverade IOPS): 1024 kr/mån

Betyg

Initiera miljön: 9/10
Gränssnitt: 17/20
Funktioner: 27/35
Prestanda (i förhållande till pris): 31/35
Total: 84/100

Fördelar: 
Bra mallbibliotek med färdiga apps
Snygga lösningar för snapshot och backup
Mycket bra prisläge

Nackdelar: 
Större diskar hade varit välkommet
Fattigt standardutbud på Windowsmallar