Ett hundratal utvecklare deltog i går kväll på Techworlds utsålda event Code Night i IDG:s nya lokaler på Södermalm i Stockholm. Besökarna får ta del av tre föredrag som på olika sätt tar upp kontinuerliga leveranser, continuous delivery. Först ut är Johan Grimlund, Javautvecklare på konsultföretaget Redmind som är på uppdrag på Aftonbladet. Där jobbar han med att automatisera tester.

Projektet är i en tidig fas, men det finns redan en del erfarenheter att berätta om, till exempel att man bör fokusera på att automatisera sådant som är lämpligt att automatisera, i stället för att försöka få med allt. Eftersom testautomatisering är en nyckelaktivitet för att lyckas med kontinuerliga leveranser är publiken verkligen på hugget med frågor.

Läs också: 1 700 Java-utvecklare fick lyssna på Oracles försvarstal

Erik Hellman som är teknikevangelist på konsultföretaget Bontouch pratar om hur arbete med kontinuerliga leveranser kan påverka utvecklarrollen på ett positivt sätt, genom att minska stressnivån.

johanna
Johanna Månsson Grahn.

Johanna Månsson Grahn, utvecklingschef på konsultföretaget Iteam, pratar slutligen om hur containerplattformen Docker kan underlätta arbetet med kontinuerliga leveranser.

Kvällen avslutas med tre parallella workshops, av CAG, Starcounter, samt Informator i samarbete med Solidify.