Samsung snabbt minne

Samsung har börjat massproducera ett nytt inbyggt lagringsminne med 256 GB kapacitet. Flashminnena är enligt Samsung branschens första som bygger på den nya standarden Universal Flash Storage 2.0 för nästa generations smartmobiler.

– Genom att erbjuda ett högdensitets UFS-minne som är nästan dubbelt så snabbt som SATA SSD för pc bidrar vi till ett paradigmskifte på den mobila lagringsmarknaden, säger Joo Sun Choi, chef för lagringsförsäljning på Samsung, i ett pressmeddelande.

Läs också: Samsung maxar mini-minnet med 2TB – och gör det stötsäkert

De nya chippen klarar en läshastighet på 850 MB/s vilket alltså enligt Samsung är nära det dubbla mot vanliga SATA-baserade SSD-minnen. Med det nya minnet i mobilen ska en användare samtidigt kunna köra en delad skärm med en 4K Ultra HD-film i ena fönstret och en sök- eller nedladdningsfunktion i det andra.

De 256 giggen minne räcker för att lagra 47 filmer i full HD, enligt Samsung. Genom att utnyttja USB 3.0 kan en film på 5 GB föras över till en annan mobil på 12 sekunder.

Chippet beskrivs av Samsung som ”till och med mindre än ett externt mikro-SD-kort”.

Läs också: Video: Allt du behöver veta om Samsung Galaxy S7 och S7 Edge

När exakt de nya superchippen dyker upp i mobilerna beror på telefontillverkarna, produktionen kommer att styras beroende på efterfrågan.