Microsoft fortsätter flörta med hemmapysslarna. Till sommaren släpper teknikjätten ett startpaket till Raspberry Pi som har allt du behöver för att enkelt komma igång med internet of things, rapporterar IDG News.

Läs också: Raspberry Pi 3 är här – med wifi och enormt prestandalyft

De har tagit fram Windows 10 IoT Core Grove Kit ihop med kinesiska Seeed Studios, och alla komponenter är kompatibla med Raspberry Pi 2 och 3. Vad kalaset kommer att kosta har de inte avslöjat.

I kärnan av paketet, som först visades upp på utvecklarkonferensen Build, finns ett mönsterkort som man fäster på enkortsdatorn som du inte behöver löda på för att koppla in komponenter.

Det följer också med en skärm i mobiltelefonstorlek, en led-display, en temperatursensor och ett gäng kopplingsanordningar.

Raspberry Pi har inte stöd för vanliga Windows 10, utan bara en nedbantad gratisvariant som heter Windows 10 IoT Core. Den är framtagen för att användas i smart hemelektronik.

Läs också: Svenskar bygger retrosnygga skärmtillbehör till Raspberry Pi

På sin hemsida för makers har Microsoft listat en rad spännade projekt som går att genomföra med en Raspberry Pi och IoT Core. Vad sägs om en dörr med ansiktsigenkänning, en sexbent robot eller en Star Wars-inspirerad kameradrönare?

Det här blir Microsofts andra försök att locka utvecklare med hjälp av Raspberry Pi-paket. I höstas släppte de en liknande IoT-box till Raspberry Pi 2.