Dropbox har storslagna planer för framtidens lagring. Företaget vill göra filerna i molnet lika lättillgängliga som de som ligger på hårddisken.

Satsningen kallas Project Infinite och visades upp på den egna konferensen Open i London idag, rapporterar IDG News. Det är ett nytt gränssnitt som gör det möjligt att se och hantera molnfilerna direkt i Windows utforskare eller Finder på Mac – utan att de ligger och tar plats på hårddisken.

Läs också: Dropbox byter Amazon mot egna servrar – på väg att bli en av nätets största spelare

I dagsläget måste Dropbox-användare lagra kopior av filerna på disken för att kunna hantera dem, och varje ändring synkroniseras sedan med molnet. Det är ett bra system för att alltid ha en backup eller för att dela filerna med andra, men det krävs en lokal kopia som tar upp plats.

Med Project Infinite går det fortfarande att välja att synkronisera de filer som används flitigast, så att de slipper laddas ned om de ska användas. Men hela katalogen finns tillgänglig i ett och samma gränssnitt.

Läs också: Dropbox har tröttnat på gratisåkandet – så ska de få fler att betala

Än så länge har Dropbox bara demonstrerat tekniken, det är oklart när den når användarna – och vilka som får ta del av den. Blir det en funktion för storföretagen, eller är även privatkunderna som betalar tio dollar i månaden välkomna? Och hur blir det med de miljontals gratisätarna?