Ubiquiti Networks är kända för sina nätverkslösningar för storföretag, men nu vill de prova lyckan på konsumentmarknaden. Amplifi, en superrouter för hemmet, släpps i tre olika versioner.

Serien riktar sig mot de som bor stort – två förstärkare följer med på köpet – och har mängder av uppkopplade prylar igång samtidigt. Amplifi ska klara minst 20 åt gången. Dessutom är det en snygg router som är tänkt att stå framme, inte gömmas i ett skåp.

– Vi ville ta en sådan riktning i vår designprocess att du ställer den här grejen i vardagsrummet – inte gömmer den för att den har 18 antenner som sticker ut, säger Ubiquitis utvecklingschef Safi Mojaddidi till Techhive.

Läs också: Problem med ditt wifi? Här är elkontakten som automatiskt startar om routern

Förstärkarna som följer med har däremot antenn, men de pluggas rätt in i vägguttaget för att inte vara i vägen. Hela paketet ska gå enkelt att installera och koppla ihop i Ubiquitis mobilapp.

Men smakar det så kostar det. Basmodellen ligger på 199 dollar, dryga 1 600 kronor, medan Amplifi LR och Amplifi HD kostar 299 respektive 349 dollar.

Amp
Förstärkarna som följer med pluggas rätt in i vägguttaget.

Instegsmodellens basenhet är en tvåbands 3x3 AC1750-router med en maximal överföringshastighet på 1 300Mbps på 5GHz-bandet och 450Mbps på 2,4GHz med en maximal sändningsstyrka på 24dBm. De tillhörande förstärkarna bygger däremot på 802.11 och når "bara" upp i en maxhastighet på 300Mbps oavsett frekvens.

Läs också: Open source-router med automatiska säkerhetsuppdateringar gör succé

Amplifi LR har en högre maxstyrka på basenheten, 26dBm, medan Amplifi HD dessutom levereras med kraftfullare förstärkare. De klarar samma höga sändningsstyrka och överföringshastighet som Amplifi LR:s basenhet.

För den som fortfarande använder nätverkssladdar finns också fyra stycken engigabits ethernetportar på basenheten.

Ubiquiti säljer än så länge bara sina routrar i USA, men företagets nordiska distributör Winther Wireless säger till Techworld att de räknar med att få en europeisk utgåva i lager under augusti.