Tredje gången gillt brukar det heta. Men det räckte inte för Microsoft som än en gång tvingats skicka ut en lagning för att åtgärda säkerhetshål i deras operativsystem. Nu uppmanar de samtliga användare att uppdatera så fort som möjlig, skriver Zdnet.

Bristerna har öppnat för attacker som utnyttjar ett fel i hur operativsystemet hanterar grafik och typsnitt. Totalt är det fyra hål som sys igen med uppdateringen, där det allvarligaste skulle kunna leda till att hackare kan plantera virus i användarens dator. Microsoft säger dock att felet inte aktivt ska ha utnyttjats av några angripare.

Det är den fjärde gången i år Microsoft skickar ut en lagning som omfattar samtliga versioner av Windows som det fortfarande finns stöd för. Vilket alltså lämnar miljontals användare som fortfarande kör Windows XP i riskzonen. Som det ser ut nu stöds Windows Vista och de som kom därefter fram till dagens version Windows 10.

Läs också: 400 miljoner Android-telefoner har säkerhetshål som inte täppts till

Microsoft säger att de skickat ut åtta bulletiner totalt, där de åtgärdat dussintals fel i Windows och Office 2007, samt senare versioner. Två av de uppdateringarna åtgärdade fel i webbläsaren Internet Explorer och den nya Microsoft Edge.