Googles operativsystem Chrome OS kommer att få tillgång till hela Androids apputbud, meddelade Google under utvecklarkonferensen I/O.

Det betyder att Chromebook-användare får tillgång till Google Play-butiken och alla de miljoner appar som finns där. Ett välbehövligt tillskott i datorernas skrala apputbud.

Läs också: Här är 7 nyheter från årets Google I/O du inte får missa

Android-apparna kommer att gå att köra i tre olika fönsterstorlekar, och Google kommer även att integrera operativsystemen med filsynkronisering och Android-notiser i Chrome OS.

Apparna körs i ett containerbaserat Android-ramverk som körs ovanpå Chrome OS. I princip hela apputbudet kommer att fungera på Chromebooks, så länge datorn uppfyller hårdvarukraven.

Chromebooks har redan lyckats etablera sig ordentligt på den amerikanska marknaden. Under årets första kvartal såldes för första gången fler Chromebooks än Macbooks i USA, säger analysföretaget IDC till The Verge.

Med det nya tillskottet i apputbudet har Google en bra chans att fortsätta öka försäljningen.

Läs också: Här är programmen du kan tjäna en rejäl hacka på att hacka

Google ska ha jobbat länge på att slå samman apputbudet, något det kom flera indikationer på under våren. Det har också ryktats om en ren sammanslagning av Android och Chrome OS, men det håller Google mycket tyst om.

Google Play-butiken kommer till Chrome OS först till hösten, men utvecklare kommer att börja testa sina Android-appar på Chromebook Flip, Chromebook Pixel eller Acer Chromebook R11 redan i juni.