Om du fortfarande använder samma gamla lösenord som du en gång i tiden valt på Myspace eller Tumblr är det dags att ge upp det. Två enorma databaser med användaruppgifter är till salu på nätets skuggsida.

Säljaren är samma hackare som för ett par veckor sedan reade ut kontouppgifter tillhörande över 164 miljoner Linkedin-konton.

Men även denna jätteläcka bleknar jämfört med Myspace-hacket. Nära 360 miljoner användare ingår i databasen, vilket gör det till en av tidernas största lösenordsläckor. Tumblr-läckan i sin tur ligger på dryga 65 miljoner konton.

Läs också: Har ditt lösenord blivit stulet? Så vet du om du drabbats av Linkedin-hacket

Lösenorden från Myspace har skyddats med en förlegad metod, SHA-1 utan salt, som gör merparten av dem lätta att knäcka – sajten Leaked Source har redan lyckats ta fram 98 procent av dem. Eftersom användare dessutom har kunnat knyta två lösenord till sitt Myspace-konto innehåller databasen hela 427 miljoner stycken.

Myspace har inte velat avslöja när dataintrånget skedde, bara att det riktades mot deras gamla plattform som togs ur bruk i juni 2013. Säkerhetsexperten Troy Hunt har försökt datera läckan och kommit fram till kontouppgifterna förmodligen kommer från 2008 eller 2009.

"Vi har ogiltigförklarat alla lösenord till konton som skapades innan den 11 juni 2013", skriver Myspace i ett blogginlägg.

Läs också: 5 säkerhetstips för paranoida – så skyddar du din dator till max

Dataintrånget hos Tumblr blev känt redan i början av maj. Då meddelade sajten att de blivit hackade i början av 2013, och att drabbade användare nu fått sina lösenord återställda.

Lyckligtvis är Tumblr-lösenorden betydligt bättre skyddade än de från Myspace-hacket, men det är ändå en bra idé att byta om du använt samma på andra sajter.

Troy Hunts sajt Have I been pwned?, där han samlar information databasläckor, har fått tillgång till läckorna från både Linkedin, Myspace och Tumblr. Där kan du söka på din e-postadress för att se om dina uppgifter är till salu.

De tre stora läckorna står nu ensamma för två tredjedelar av all data i hans system, men det är oklart varför gamla jätteläckor plötsligt dykt upp till försäljning.

"Vad som verkligen gör mig nyfiken är: om det här är en trend, var tar den slut? Vad ligger där ute och väntar på oss? Och för den delen, även om de här händelserna inte kommer från samma källa och om det bara är en tillfällighet att de släpps nu, hur många fler "mega"-läckor finns det där ute i klorna på okända parter?", frågar sig Troy Hunt.