Protesterna mot onsdagens razzia ökar. På en hemsida säljs t-shirts ned krav på en av de gripnas frikännande. Piratbyrån har tagit initiativ till en demonstration.

- Det här handlar ju inte längre bara om en räd mot The Pirate Bay, utan har utvecklats till att bli en stor rättskandal. Vi har därför kontaktat samtliga riksdagspartier och deras ungdomsförbund inför en demonstration som vi planerar att hålla, säger Marcin de Kaminski, talesman på Piratbyrån.

Bland medarrangörerna finns Piratpartiet.

- Bodström är farlig för rättstaten och den svenska demokratin. Det som har hänt är fullständigt rättsvidrigt. Genom demonstrationen vill vi visa att gränsen är klart passerad, säger Rickard Falkvinge, ordförande för Piratpartiet.

Förhoppningen är att få med sig så många partier och organisationer som möjligt.

- De vi haft bäst kontakt med är Centerpartiet, Piratpartiet, Liberala Ungdomsförbundet och Grön Ungdom. Liberala Ungdomsförbundet. Grön ungdom och Piratpartiet har sagt att de är på, från Centerpartiet har vi inte fått några klara besked ännu, berättar Marcin.

Kraven är att alla beslagtagna datorer och servrar återlämnas och att alla förundersökningar läggs ned. Tydliga svar från Bodström om hans inblandning i affären krävs också.

Tillstånd för demonstrationen kommer att sökas till klockan 15 på lördag, i Göteborg och på Mynttorget i Stockholm. Man vill sedan gå till Justitiedepartementet där en skrivelse med krav kommer att överlämnas. Definitiva besked om var och när demonstrationen kommer att hållas publiceras på Piratbyråns och Piratpartiets hemsidor så fort det är klart.