Den öppna utvecklingsplattformen Eclipse är av tradition mest känd vad gäller Javautveckling. Men Eclipse kan användas för många olika språk och i den senaste versionen 4.6, kallad Neon, som släpptes i går, onsdag, så har stödet för Javascript förbättrats rejält. Även språket PHP och containterlösningen Docker får platser i rampljuset.

Bland Javascriptnyheter märks stöd för den senaste officiella versionen av språket som nått stor spridning, Ecmascript 2015. Det finns även en ny redigerare som hanterar fler Json-filtyper. Dessutom har avlusaren för webbläsaren Chromium integrerats med Eclipse. Dessutom har funktionen för automatisk ifyllnad av Javascriptkod, kallas Content Assist, förbättrats. Stödet gäller även för Ecmascript 2015.

Läs också: Nytt blod i Javaplattformen - här är nya ramverket Datamill

Även PHP-stödet har förbättrats. Eclipse PDT (PHP Development Tools) 4.0 ska bjuda på bättre prestanda och på stöd för PHP 7. Vad gäller Docker har verktyget för att distribuera containrar (Eclipse Docker Tooling) setts över, med buggfixar och nya funktioner. I övrigt rör många nyheter i Eclipse Neon olika typer av molnstöd, till exempel stöd för plattformen Cloud Foundry.

Eclipse 4.6 Neon som utvecklas av Eclipse Foundation finns tillgänglig för nedladdning här.