Det var för tre månader sedan som Microsoft förändrade sin dialogruta med förfrågan om uppgraderingen. I stället för att den som tryckte på det röda kryss som normalt stänger dialogrutan så innebar trycket istället att man gick med på uppgraderingen. För att slippa uppgraderingen krävdes ett mer aktivt bortväljande än så.

Läs också: Windows 10-användningen ökar kraftigt

Men metoden fick inte godkänt av användarna som kände sig lurade. 
Och nu backar Microsoft när det är bara en månad kvar av erbjudandet om gratis Windows 10-uppgradering, rapporterar amerikanska Computerworld.

Windows krysset

– Om det röda krysset väljs i vår nya dialogruta så kommer det att betyda att dialogrutan trycks bort och vi återkommer med ett nytt meddelande inom några dagar, säger Terry Myerson som leder Microsofts Windowsgrupp i ett uttalande.

Läs också: Microsoft har lurat användare att uppgradera till Windows 10 i flera månader

Under de elva månader som uppgraderingskampanjen pågått har pressen från Microsoft ökat gradvis och många användare har klagat för varje steg.

Det här är dock första gången företaget tydligt backar skriver Computerworld som konstaterar att beskedet dessutom kom dagen efter att nyheten om att Microsoft tvingas betala ett skadestånd på drygt 85 000 kronor till en småföretagare för att hennes pc uppgraderas utan att hon önskat det.