NPM är en så kallad pakethanterare, enkelt uttryckt ett verktyg för att organisera applikationer och tjänster, för Javascript. Den används för den populära serverplattformen Node.js, vilket innebär att den nått stor spridning, men fungerar även för andra Javascriptbaserade miljöer.

Läs också: Fartökning för PHP med uppfräschat ramverk

I takt med att Node.js ökar i popularitet för avancerade företagslösningar, så ökar naturligtvis kraven på funktionalitet för NPM. Det har folket på NPM Inc som driver den populära publika NPM-tjänsten insett och ber om hjälp för att ta fram nya lösningar, skriver IDG News.

Ett av partnerföretagen är Fossa som har verktyg för att kontrollera efterlevnad av licensregler. Ett annat är Bithound som har verktyg för att analysera kodkvalitet. Ett tredje är Lift Security som har säkerhetslösningar.

Det här ska innebära mindre manuellt arbete för företag som vill använda öppna Javascriptpaket. Vissa av de nya lösningarna kommer att bli gratis, andra som Fossas kommer att ha en månatlig avgift.

Läs också: Kontinuerlig leverans av kod ger mindre säkerhetsstrul

Den publika NPM-katalogen som nås med pakethanteraren NPM bjuder i dag på 300 000 öppna Javascriptpaket, till exempel för att bygga webbservrar och användargränssnitt.