Lösenordsläckorna avlöser varandra. I maj var det kontouppgifter för 164 miljoner Linkedinkonton som såldes på darknet. Några månader senare var det dags igen – då handlade det om 360 miljoner Myspacekonton och 65 miljoner Tumblrkonton. Några dagar senare såldes uppgifter till 33 miljioner Twitterkonton.

Nu är samma hackare vara i farten igen och säljer kontouppgifter till 200 miljoner Yahookonton, skriver PC World.

Läs också: Hackare säljer 400 miljoner kontouppgifter som stulits från Myspace och Tumblr

Enligt hackaren själv kommer databasen från en rysk hackargrupp som också ska ha kommit över uppgifterna för Linkedin, Myspace och Tumblr och troligen har den stulits 2012. Kopior av den ska redan ha köpts.

Yahoo gick i går, måndag, ut och sa att de var medvetna om att databasen är till salu och att säkerhetsteamet arbetar med att få fram fakta. Däremot varken bekräftade eller dementerade företaget om de uppgifter som ligger ute är riktiga.

Läs också: Ny jätteläcka – 33 miljoner Twitter-lösenord på vift

2012 rapporterade företaget ett intrång men det skulle bara ha handlat om 450 000 konton och att de flesta lösenorden dessutom inte var aktuella. Om det här har någon koppling med de kontouppgifter som nu säljs är oklart.

Men även om Yahoo ännu inte bekräftat läckan bör användarna ändra sina lösenord uppmanar en säkerhetsexpert som IDG News varit i kontakt med.