Google nöjer sig inte med Android och Chrome OS, nu verkar teknikjätten ha ett tredje operativsystem under utveckling: Fuchsia. Och det bygger inte på Linux.

Google själva är hemlighetsfulla, men Android Police har gått igenom dokumentationen som lagts upp på Github. Sajten konstaterar att kärnan i Fuchsia, som kallas Magenta, har byggts för att kunna köras på i princip alla plattformar – från små inbäddade IoT-prylar och mobiltelefoner till desktopdatorer. Och ja, snart har Fuchsia stöd för Raspberry Pi 3.

Läs också: Med de här 7 Android-apparna kan Chromebook konkurrera med Windows

Fuchsia använder sig i stor utsträckning av Googles hemmasnickrade programmeringsspråk Dart, och Flutter, det egna ramverket för gränssnitt.

Android Police spekulerar i att Fuchsia antingen kan bli en kommande ersättare för Chrome OS och Android, eller kanske ett operativsystem byggt för enheter som Chromecast. Eller så kan det vara ett av Googles många mer eller mindre experimentella sidoprojekt.

Läs också: Googles Chromecast en dundersuccé

Det är inte första gången det ryktas att Android och Chrome OS ska slås samman på något vis. Ett tänkbart alternativ vore att använda Fuchsia, eller Magenta-kärnan, som bas när operativsystemen ska vidareutvecklas. Då skulle de kunna leva vidare under separata namn, men ha samma teknik under huven.