Nästa år kommer alla Windows 10-datorer att få stöd för Windows Holographic, lovar Microsoft.

Det är företagets satsning på "mixad verklighet", Microsoft-språk för en blandning av augmenterad och virtuell verklighet; med ett "mixat" headset kan du antingen se verkliga föremål i virtuella miljöer, eller virtuella föremål i verkliga miljöer.

Läs också: Blåskärm i VR? Microsoft vill att alla VR-headset ska köra Windows

När Windows Holographic släpps kommer alla Windows 10-datorer att kunna integrera med den typen av headset. Microsofts Hololens är ett exempel, men företaget har också inlett samarbete med andra hårdvarutillverkare. En av dem är Intel som i går visade upp sitt headset Project Alloy.

Det är ett samarbete som både kan gynna företagen, och öka intressed för "mixad verklighet", tror analytikern Patrick Moorhead på Moor Insights and Strategy.

Läs också: Har du en månadslön över? Då kan du köpa en Hololens nu

– Att Microsoft och Intel samarbetar med mixad verklighet är ett väldigt positivt tecken och historiskt sett har fler saker åstadkommits genom att två parter samarbetar än motarbetar varandra. Intel och Microsoft var in samspelta om mobiltelefoner eller surfplattor, och det gav ett negativt resultat för dem båda, säger han till IDG News.

Mer information om Windows Holographic väntas på WinHEC-konferens i Shenzen i december.