Den hajpade chattjänsten Slack har blåst om konkurrenterna med hästlängder. Microsoft, som sägs ha övervägt att lägga ett enormt bud på Slack, har vackert fått stå vid sidan om och titta på när nykomlingen plockat kunder från tjänster som Sharepoint, Skype for Business och Yammer.

Men nu ger sig mjukvarujätten in i striden på allvar.

Microsoft jobbar på en direkt konkurrent till Slack som heter Skype Teams, rapporterar MSPoweruser och hänvisar till anonyma källor.

Precis som i Slack sägs Skype Teams dela in sina gruppchatter i olika kanaler, samtidigt som Microsoft behåller möjligheten att skicka direktmeddelanden – och till skillnad från Slack går det att starta videosamtal direkt i appen.

Läs också: Dags att börja med Slack? Här är 7 tips från proffsen

Microsoft nöjer sig inte med att kopiera. Skype Teams sägs också ha stöd för konversationer i form av diskussionstrådar. I de skärmdumpar som MSPoweruser visar upp påminner upplägget om Facebooks kommentarsfält. 

skype teams
Foto: MSPoweruser

Dessutom finns så klart en motsvarighet till Slacks omhuldade Giphy-integrering. I "the fun picker" kan medlemmarna lägga in roliga giffar, tokiga emojis och memes skräddarsydda för arbetsplatsen.

MSPoweruser har ingen information om när Slack Teams kommer att släppas, utan uppger bara att det pågår interna tester på Microsoft. Sajtens källor uppger att tjänsten kommer att släppas till Office 365-prenumeranter först.