En av nätets största förmedlare av ddos-attacker har först knäckts av en hämndlysten hackare, och sedan gripits av polis.

Det israeliska företaget Vdos har en minst sagt tveksam affärsmodell. De saluför sina produkter som "stresstester", men i själva verket är det inget annat än billiga överbelastningsattacker. Prisintervallet ligger på mellan 20 och 200 dollar för en månads ihållande attacker, skriver Brian Krebs på Krebs on Security.

Enligt Brian Krebs har företagets tjänster använts i fler än 150 000 ddos-attacker de senaste två åren. Läckta uppgifter han tagit del av tyder på att Vdos tjänat över fem miljoner kronor på att förmedla attackerna.

Läs också: Gamla hackarattacker får nytt liv av anonyma nätarkivarier

"Det vore en underdrift att säga att Vdos ansvarar för majoriteten av ddos-attackerna som proppat igen internet de senaste åren", skriver Brian Krebs.

Men det kan kosta att jobba på nätets skuggsida.

Ett av Vdos offer slog tillbaka hårt. Efter att ha utsatts för överbelastningsattacker som härstammade från Vdos vände den anonyma hackaren på steken.

Denna person hittade en allvarlig sårbarhet i Vdos system som gjorde det möjligt att kopiera hela företagets databas. Hackaren läckte sedan ut databasen på nätet och skickade en kopia till Brian Krebs. I ett slag avslöjades fyra servrar i Bulgarien, namnet på tiotusentals kunder och två tonåriga israeliska hackare som tjänade storkovan.

Läs också: Bästa karriärsvägen för nordkoreanska it-proffs? Hacka Sydkorea.

Förra veckan kom nästa motgång för duon.

Efter tips från FBI kunde israelisk polis gripa de båda tonåringarna i torsdags. De har sedan dess släppts mot borgen, men deras inblandning i sajten utreds och de är placerade under husarrest, skriver Brian Krebs i ett uppföljande blogginlägg.