Den här gången kastade hackarna allt de hade mot den franska internetleverantören OVH. När det var som värst nådde de samlade attackerna en styrka på 1,1Tbps, rapporterar Arstechnica.

Angreppet tros komma från ett botnätverk som består av över 151 000 hackade övervakningskameror, skriver företagets teknikchef och grundare Octave Klaba på Twitter.

Attacken inleddes den 19 september, och pågår fortfarande. I går skrev Octave Klaba att bara under de senaste 48 timmarna har fler än 15 000 nya hackade enheter gett sig in i kriget.

Attacken mot Brian Krebs ska ha kommit från samma armé av uppkopplade prylar och uppgick som mest till 620Gbps vilket gör det till historiens största enskilda ddos. Angreppet mot OVH hade visserligen en större totalstyrka, men bestod av många separata attacker.

De uppmärksammade överbelastningsattacker som sänkte flera svenska nyhetssajter i våras uppmättes jämförelsevis till runt 50Gbps – mindre än en tjugondel av attacken mot OVH!

För en dryg vecka sedan varnade säkerhetsföretaget Symantec för att det blir allt vanligare att uppkopplade prylar i sakernas internet används i ddos-angrepp. De senaste veckornas rekordstora attacker illustrerar hur stort problemet är.

Det finns en ständigt växande uppsjö av uppkopplade prylar med undermålig säkerhet, som inte uppdateras och sällan kontrolleras av sina ägare.

"Till många [uppkopplade enheter] kommer inga uppdateringar av mjukvaran eller så misslyckas användarna med att installera dem, och enheterna brukar inte bytas ut förrän mot slutet av sin livscykel. Resultatet blir att ett intrång eller en infektion av en sådan enhet kan gå ägaren obemärkt förbi, och det är ett unikt och oemotståndligt mål för en angripare", skriver Symantec i sin rapport.