Anledningen till detta är enkel, en virtuell verklighet tar helt enkelt för mycket fokus från själva jobbet som ska göras menar han. Samtidigt som en augmenterad verklighet, där verkligheten blandas med hologram, fortfarande låter användaren interagera med mer klassiska arbetsredskap som tangentbord och telefoner.

– Du skickas till månen, eller yttre rymden eller en utomjordisk planet med VR. Men AR förändrar den världen du redan befinner dig i, och ur en företagskontext är det precis vad du vill, sa Rosstin Murphy under Virtual Reality Developers Conference i San Francisco.

Själv håller Rosstin Murphy på med att bygga mjukvara som tar data från IBM:s analytiska verktyg och visualiserar den tredimensionellt i Microsofts kommande Hololens. AR-teknik som han tror kan revolutionera hur företag arbetar med komplicerade datastrukturer.

Läs mer: Vi har provat Hololens, Microsofts vision av framtiden

Ett exempel som gavs var arbetet med databasen MNIST som analyserar handstilar. För där menar Murphy att användaren enklare kan se vilka delar av den handskrivna texten som hör ihop ifall den undersöks i 3d snarare än 2d.

Däremot så finns det enligt Murphy ändå vissa nackdelar med Hololens, och det är bekvämligheten. För själv kan han enbart arbeta med tekniken i några timmar innan det börjar smärta i nacken, men det är något som han tror kommer att lösa sig i framtiden.