Mirai är ett virus som skannar nätet efter uppkopplade föremål, som övervakningskameror och glödlampor, med enkla lösenorda att hacka. Via dessa maskiners nätverk utförs sedan massiva överbelastningsattacker mot webbadresser.

Den här gången är det Liberia, ett land med en enda fast internetlina, som blivit måltavla. Attackerna riktar sig mot de företag som driver internetlinan, en undervattenskabel som installerades 2011.

Läs mer: Nytt virus spås orsaka fler jättelika ddos-attacker

– Det dödar våra intäkter. Vår verksamhet har blivit utsatt flera gånger, säger en anonym anställd vid en mobilleverantör i Liberia till IDG News.

I en bloggpost skriver säkerhetsforskaren Kevin Beaumont att attacken slår extra hårt mot ett land som Liberia som redan från början har en svag infrastruktur för internet.

– Det här botnätverket kan generera mer än 500 Gbps trafik, tillräckligt för att allvarligt störa system i hela Liberia, skriver han.

Läs också: Se när israeliska forskare hackar uppkopplade glödlampor från en drönare utanför fönstret

Det är ännu oklart vem som ligger bakom attacken, men flera forskare tror att det rör sig om amatörhackare som utför attacker mot betalning. Kevin Beumont spekulerar även i att hackarna experimenterar med nya tekniker för ddos-attacker.

I oktober blev källkoden till Mirai läckt på ett hackerforum vilket talar för att liknande attacker i framtiden är att vänta.