Det kan ses som att helvetet fryser till is, men att Microsoft låter utvecklare även utan Windows-burk få ta del av Visual Studio är inte så konstigt.

För i takt med att molntjänster blivit vardagsmat hos företagen har den faktiska lokala datorn tappat allt mer betydelse. Det betyder att hinder som att inte kunna byta mellan Windows och Mac ställer till det allt mer för en programmerare som kan arbeta från olika platser. Det skriver The Verge.

Läs också: Nu finns Bash i Windows 10 – men vad tusan är det egentligen?

Detta är andra gången bara i år som Microsoft luckrar upp tidigare gränser mellan olika operativsystem, första gången var när de införde stöd för Linux kommandotolk Bash i Windows 10.

– Om du uppskattar upplevelsen av att utveckla i Visual studio, men behöver eller vill använda Mac OS, så borde du känna dig som hemma. Gränssnittet är inspirerat av Visual studio, men designat för att se ut och kännas som en ursprunglig del av Mac OS, skriver Microsoft i ett blogginlägg.

Läs också: Här är problemet som ingen utvecklare lyckats lösa

Blogginlägget i fråga försvann dock snabbt från Microsofts sajt, möjligen har någon råkat publicera nyheten för tidigt. En cachad version finns att läsa här.

Mac-versionen av mjukvaran är baserad på Xamarin Studio-plattformen, och kommer att visas upp under Microsoft Connect som drar igång 16 november.