I sin senaste rapport om säkerhetsläget på internet skriver Akamai att vissa former av överbelastningsattacker ökat i styrka, och antal, sedan samma period förra året. Enligt Akamai uppskattar man ökningen av antalet överbelastningsattacker till upp emot 71% sedan tredje kvartalet förra året.

En utveckling som företaget tror kommer att öka i takt med att de stora helger som är på ingång.

"Thanksgiving, julafton och generellt hela helgsäsongen har länge haft enökad hotbild när det kommer till ddos-attacker. Illvilliga aktörer har nya verktyg, botstyrda IoT-nätverk, som troligtvis kommer att användas under det kommande kvartalet", skriver Akamai i sin rapport.

Läs också: Botnätverket som störde internet härom veckan har nu slagit ut ett helt land

De senaste åren har överbelastningsattacker använts flitigt under storhelgerna, speciellt under jul. 2014 attackerades nätverken till både Xbox Live och Sony Playstation vilket säkerligen störde julefriden hos många som fått spel til konsolerna i julklapp.

Det botnätverk som fått mest publicitet på sistone är mjukvaran Mirai, som bland annat använts för att attackera sajter i USA och Liberia. Men som vissa nu tror är på tillbakagång, då det blivit svårare för hackers att hitta IoT-nätverk som inte redan tagits av en annan hackare.

Läs också: Nytt virus spås orsaka fler jättelika ddos-attacker

Men det lugnar inte Akamai som tror att attackerna bara kommer att öka, tills någon hittar ett sätt att hantera dessa botnätverk.

"Det är mycket troligt att illvilliga aktörer nu ihärdigt arbetar för att komma underfund med hur de kan fånga in sitt egna stora botnätverk, för att skapa den största ddos-attacken någonsin", skriver Akamai.