Johan Normén

25. (7). Johan Normén, utvecklare och agil coach på Softhouse.
Antal år i yrket: 19 år.
Kompetens: Agila metoder, Dotnet, C#, arkitektur, domändriven design och meddelandedriven design. Ägnar bland annat tid åt att granska applikationer. Gör prototyper och förbättringsförslag för både metoder och hela systemlösningar.
Verksamhetsområde: Generalist som bland annat byggt e-handelssystem, IoT-lösningar. Fokuserad på arkitektur för både backend- och frontendlösningar.
Andra meriter: Skriver för IDGs Expert Network. Var med och startade Swenug. Talar på Dotnetevent och på konferenser, till exempel Devsum, Leantribe och Swetugg.
Twitter: @johannormen
Omdöme: “Johan motiverar andra att våga utmana det normala tillståndet, otroligt kunnig inom utveckling men också inom olika metoder för att öka effektiviteten bland organisationer och utvecklare”.

Peter Svensson

24. (24). Peter Svensson, teknikchef, Friendbase.
Antal år i yrket: 26 år.
Kompetens: Javascript, Node.js och Docker. Molnlösningar och arkitektur.
Verksamhetsområde: Spelutveckling numera, tidigare till exempel IoT-lösningar. Bakgrund som webbutvecklare.
Andra meriter: Leder användarföreningen Google Developer Group i Stockholm. Tidigare konsult åt Google. Driver tävlingen Escape from Dev Null.
Twitter: @psvensson
Omdöme: “Väldigt gedigen vad gäller webbutveckling, främst Javascript. Ofta i framkant.”

1

23. (ny). Iris Classon, backendutvecklare, Konstrukt.
Antal år i yrket: 5 år.
Kompetens: Dotnet, C#, Azure, Powershell och devops. Expertis inom Universal Windows Platform.
Verksamhetsområde: Bygger en planeringstjänst i molnmiljö.
Andra meriter: Pratar på ett stort antal internationella konferenser, ibland som keynotetalare. Microsoft MVP, utbildar och bloggar. Har skrivit boken ”Programming Windows Store Apps” samt skrivit för Developer Magazine. Organiserar användargrupper och konferenser.
Twitter: @irisclasson
Omdöme: “Med glädje och massor av know-how visar hon vägen framåt för nya generationer av utvecklare”.

1

22. (44). Johan Åhlén, utvecklare, Visionova Solutions.
Antal år i yrket: 19 år.
Kompetens: Databaser, i synnerhet Sql Server. Dotnet, C# och webbutveckling. Mobilutveckling med Xamarin. Mycket arkitektur.
Verksamhetsområde: Beslutsstöd, datalager, affärssystem och backendlösningar för webben. E-handelslösningar och spel.
Andra meriter: MVP för SQL Server. Driver SM i Sql Server-programmering och medgrundare av konferensen Pass Sql Rally Nordic. Medförfattare till böcker. Har byggt kodknäckarspelet Boxen. Talar på konferenser som Techdays och i onlinesammanhang.
Twitter: @johanahlen
Omdöme: “Riktigt vass databasprogrammerare som också lyfter fram logik”.

2

21. (ny). Natasha Lazarova, utvecklare, Detectify.
Antal år i yrket: 4 år.
Kompetens: Flera språk, till exempel Go, Java och Python. Docker. Jobbar med mikrotjänster och att programmera algoritmer.
Verksamhetsområde: Verksam på ett säkerhetsföretag med olika uppgifter, till exempel att bygga crawlers som tar sig in på webbsajter. Även integrationslösningar i molnmiljö.
Andra meriter: -
Twitter: @definicija
Omdöme: “En perfektionist som månar om detaljer och bygger tjänster som ligger långt fram teknikmässigt”.

Läs också: 
Sveriges bästa utvecklare 2016: plats 40–31.
Sveriges bästa utvecklare 2016: plats 50–41.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

För femte gången utser vi Sveriges bästa utvecklare. Här är plats 30–21. I måndags publicerade vi plats 50–41, i tisdags plats 40–31, och imorgon torsdag presenteras topp 20 och vinnaren på vårt event Code Night i Stockholm.

Techworlds lista över Sveriges bästa utvecklare presenteras för femte gången. Fokus ligger liksom förra året på utvecklare som är aktiva inom projekt i Sverige i dag, men vi har snävat till rollerna som premieras. Personerna på listan är i hög grad direkt aktiva med att bygga lösningar. Det handlar ofta om att skriva kod.

Det här innebär att roller som projektledare, metodexpert, testare och liknande har valts bort i stor utsträckning, förutom när de kombinerats med de egenskaper vi letar efter. Det här har medfört att flera personer försvunnit från förra årets lista, även sådana som var högt placerade. Det är ingen nedvärdering av dem, utan en följd av ändrade kriterier.

Ytterligare en skillnad mot förra året är att andra meriter, som att prata på konferenser och skriva i olika sammanhang, inte har vägt lika tungt i bedömningen.

Namnen på listan har fångats in på främst tre olika sätt:

  • En stor nomineringsprocess på webben. Över 100 personer nominerades.
  • Mer informella tips och kontakter.
  • De personer som var med på listan förra året. Ungefär hälften av dem är kvar.

En stor nyhet jämfört med tidigare år är att ett externt råd med välmeriterade branschpersoner varit involverade i arbetet med listan, både med att fastställa urvalskriterier och med att bedöma kandidater. Följande personer är med i rådet:

  • Hamid Samadi, vd, Solid Beans
  • Cecilia Borg, teknikchef, Looklet
  • Anders Eriksson, vd, Softronic
  • Hanadi Obied, rekryterare, HiQ