Nästa år kommer en uppdatering av Windows 10, kallad Creators Update, för vilken fokus ska ligga på företagsfunktioner. Detta efter att diskussionernas vågor gått höga länge över hur Windows 10 förbättras för konsumenter.

Allra mest ska Microsoft satsa på förbättrade säkerhetsfunktioner. Säkerhetsverktyget Windows Defender Advanced Threat Protection ska till exempel kunna upptäcka intrång via minnet och operativsystemskärnan.

Läs också: Företagare se hit! Detta måste ni veta om Windows 10 Anniversary Update

Via ett samarbete med Fireeye ska analyser av säkerhetsinformation presenteras för användarna. Det görs via Fireeyes analystjänst Isight Threat Intelligence.

Bland andra intressanta nyheter för företag märks förbättrad administration av mobila användare. Ett exempel är att ge fjärråtkomst till dokument, utan möjligheten att samtidigt radera all information på den pc där dokumenten lagras. Administratörer ska även kunna låsa åtkomst till specifika filer och kunna ange lösenord för enstaka filer.

Läs också: Säkerheten i Windows 10 får beröm – av hackarna

En del information som Microsoft samlar in om användare i bakgrunden ska göras tillgänglig för administratörer med tillgång till Windows Analytics. Tanken är att administratörer ska kunna se en anonymiserad profil över användarna på det egna företaget.

Microsoft har inte släppt något lanseringsdatum för Creators Update. Men det är troligt att den kommer under första halvan av nästa år, skriver IDG News.