Enligt Raspberry Pi:s grundare Eben Upton är pajgäntet såpass nöjda med det Debian-baserade Pixel att de vill ge alla möjligheten att använda operativsystemet.

Läs också: Raspberry Pi 3 kopplas upp mot mobilnätet med nytt chipp
 

”Vi frågade oss själva en enkel fråga: om vi gillar Pixel så mycket, varför ber vi då människor att köpa Raspberry Pi-hårdvara för att kunna använda det”, skriver Eben Upton i en bloggpost.

Det mesta är ska vara sig likt i desktopversionen av Pixel, förutom att varken Minecraft eller verktyget Mathematica finns med. Pi foundation äger nämligen inte licenser för programmen till andra maskiner än sin egna. Det skriver The Register.

Men varför ska man då byta till Pixel? Enligt Eben Upton är användarvänligheten ett starkt skäl, speciellt då användare ska kunna förflytta sig sömlöst mellan Raspberry Pi och desktop.

”Och genom att ta Pixel till pc och mac håller vi oss ärliga. Vi vill inte bara skapa den bästa desktopmiljön till Raspberry Pi, vi vill skapa den bästa desktopmiljön”, skriver Upton och fortsätter:

”Vi vet att vi inte är där ännu, men genom att köra Pixel vid sidan av Windows, Mac OS och de etablerade GNU/Linux kan vi enklare se våra svagheter, och arbeta för att lösa dem”.

Läs också: Den här Raspberry Pi-baserade burken för 50 kronor kan knäcka en låst dator på nolltid

Vill du testa Pixel på din dator så hittar du operativsystemet här.