Microsoft har redan lyckats få uppmärksamhet kring nästa stora uppdatering av Windows 10, kallad Creators Update. I går ökade man tempot med en mindre uppdatering för en utvald skara användare, i vilken många nyheter som ska dyka upp i Creators Update presenteras.

Uppdateringen som heter Windows 10 Insider Preview Build 15002 är avsedd för dem som ingår i programmet Fast Ring of Insider builds.

Läs också: "Här är tre grejer i Windows 10 som jag blir helt galen på"

Tidigare har mycket fokus på kommande Creators Update legat på säkerhetsfunktioner för företag. Med den nya uppdateringen informerar Microsoft om nyheter på en mer personlig nivå.

En sådan nyhet är att den ökända blåskärmen (Blue Screen of Death) som visas när datorn kraschas ersätts med en grönskärm (Green Screen of Death) för de som installerar den nya uppdateringen. En annan att användare av Windows 10-varianterna Professional, Education och Enterprise kan fördröja uppdateringar med upp till 35 dagar.

Men mer intressant är kanske de nyheter som gäller ren funktionalitet. Här är ett axplock:

  • Förbättringar i webbläsaren Edge, som förhandsvisning av innehållet I flikar och möjligheten att återskapa en uppsättning flikar.
  • Möjligheten att organisera innehållet på Startmenyn i mappar.
  • Ikonerna på skrivbordet ska inte längre kastas om slumpmässigt och byta storlek när man byter upplösning för bildskärm som används.
  • Förslag på inmatning till Cortana, baserat på vad man skriver.
  • Möjligheten att avinstallera alla program, kallas Refresh Windows, inifrån antivirusprogammet Windows Defender.
  • Huruvida man verkligen kan få cancer eller bli överviktig av blått ljus på natten är väl inte helt fastställt. Men nu finns det i alla fall inställningar i Windows för att minska mängden blått ljus efter ett visst klockslag.

IDG News rapporterar om problem med strömning av ljud och bild med Miracast och med Netflixappen. Det senare problemet ska man kunna komma runt genom att använda Edge.

Windows 10 flik
Förhandsvisning i flikar i webbläsaren Edge.

Läs också: Kolla, en Windows 10-dator som ryms i fickan

Det är oklart exakt när Creators Update släpps, men stalltipset just nu verkar vara april.