Adobe har släppt en säkerhetsuppdatering till Flash Player, Adobe Reader och Acrobat, en patch som kunde gjort det möjligt för illvilliga hackare att installera skadlig kod på offrets dator.

Läs också: Android mest sårbar 2016 - men Adobe var värsta försäljaren

Uppdateringen till Flash Player tar hand om 13 säkerhetshål, varav tolv av dem gjorde det möjligt för en utomstående person att köra kod på offerdatorn. Det resterande problemet som löstes kunde användas för att ta sig runt säkerhetsrestriktioner.

Enligt Adobe har man inte stött på något fall där dessa buggar använts.

Användare råds till att uppdatera Flash Player till version 24.0.0.194 på Windows, Mac och Linux. Samtidigt som spelarens browser-plugin kommer att uppdateras automatiskt med Chrome, Edge och Explorer.

Uppdateringarna till Reader och Acrobat i sin tur täpper igen 29 säkerhetshål, varav 28 gjorde det möjligt för en utomstående person att köra kod på offerdatorn. Precis som med Flash Player säger Adobe att man inte stött på något fall där dessa buggar utnyttjats.

Läs också: Adobes senaste leksak: så får du folk att säga precis det du vill

Det är sällan som svagheter i Reader och Acrobat utnyttjas av hackare idag, värre var det för några år sedan. Men när det kommer till Flash Player är det fortfarande en favorit bland många hackare, där nolldagsattacker är väldigt vanligt förekommande och säkerhetshålen ofta integrerade i webbaserade hackingredskap.