Chromebooken är inte längre någon främmande fågel i företagsmiljöerna. Den enkla administrationen, snabba installationen och låga inlärningskurvan har gjort den till ett dugligt alternativ till datorer som baseras på Windows och MacOS.

Vår amerikanska systersajt Infoworld riktar blickarna mot Chromebook på företagen och de har hittat 13 businessverktyg för dessa.

Google Apps (G Suite).
Det är ganska självklart att Googles applikationer fungerar fint på ett Chrome OS, men det är ändå värt att du försäkrar dig om att allting är optimerat för ditt användande. Utforska-knappen har snabbt blivit ett viktigt research-verktyg (som finns på sidan av både dokument, kalkylark och presentationer). Se också till att gå till inställningar och gör så att dina filer kan sparas offline, så du kan fortsätta arbeta med dem även om du befinner dig på ett ställe med dålig internetuppkoppling.

Läs också: Nu ska alla nya Chromebook kunna köra Android-appar

Cloud 9.
Utvecklingsverktyg som var ett av de första som kunde visa på att man kan koda effektivt från en molnbaserad miljö som Chromebook. Har blivit en stabil utvecklingsplattform, där det finns möjlighet att bjuda in gruppmedlemmar till dina filer så att ni kan arbeta med delad kod. Finns i olika abonnemangsformer, även en gratisversion där du får tillgång till ett privat arbetsutrymme.

cloud9

Box.
Molnlagringsspelaren Box kommer inte bara med ännu en webbapplikation till Chromebook. I stället låter implementationen dig få tillgång till filer som är lagrade i ditt Box-konto direkt genom filhanteraren i Chrome OS. Detta eliminerar vad som tidigare var en begränsning i Chromebook, en tredjeparts molntjänst var begränsad till webbläsaren. Box Chrome-app är fortfarande i beta-stadiet, men den kopplas snabbt och enkelt med ditt Box-konto, så det är värt att satsa på om din organisation kör Box.

HipChat.
Ett samarbetsverktyg som innehåller chatt, videosamtal, skärmdelning och integration med en rad andra arbetsplatsverktyg. Lyckligtvis för Chromebook-användare, så är webbapplikationen lika funktionell och väldesignad som de applikationer som är specifika för Windows och OS X. Android-applikationen är också kompatibel med Chrome OS, vilket ger dig möjlighet att använda den som fristående applikation.

hipchat

Microsoft Office.
Dina möjligheter att använda Office på Chromebooks är betydligt bättre nu än de varit tidigare. Google gjorde en poäng av att visa upp Word för Android på senaste I/O-konferensen, och det går att göra en hel del nu – ja det mesta vardagsskrivandet och redigerandet, och samma princip gäller Excel och Powerpoint.

Outlook Android på Chrome.
Outlooks app för Android presterar utmärkt i Chrome OS och ger dig en dedikerad yta för din e-post. Den är inte riktigt lika utvecklad som Outlookapplikationerna som du använder för Windows eller MacOS, men de grundläggande funktionerna fungerar bra och kan vara ett bättre alternativ än webbapplikationen.

Läs också: 10 Android-appar du måste ha på din nya Chromebook

Firefox för Android.
Idén att köra en annan webbläsare på en Chromebook kanske låter konstig, men att göra det ger dig en chans att experimentera lite utanför Googles sandlåda och att testa en annan webbläsare om du föredrar något annat än Chrome. Dessutom får du ju chans att prova hur din webbplats presterar också i Firefox utan att behöva sträcka dig efter telefonen.

Circ.
En IRC-klient är fortfarande oumbärlig i många organisationer. Circ är ett solitt alternativ. Du kan använda samma IRC-uppkoppling till många olika enheter vilket sparar tid om du rör dig mellan en traditionell desktop på kontoret och din Chromebook när du är på språng.

Zenmate.
Chrome är en ganska säker webbläsare, men lite beroende av vad du har för krav så kan det behövas bättre säkerhet. I detta avseende är ZenMate en god resurs för Chromebooks, som krypterar och säkrar din internetuppkoppling. Den utlovar anonymt surf och antivirusskydd, bland annat.

zenmate

Basecamp 3.
Många företag, både mindre och stora, använder Basecamp för projektsamarbete. Du kan skaffa Chrome-versionen eller Android-appen för snabb tillgång till alla dina projekt. Programmet är bra för att markera när mål är uppnådda och tilldela uppgifter till olika gruppmedlemmar.

ZenHub för GitHub.
Om du kodar på en Chromebook så är chanserna stora att din grupps källkod finns på GitHub. Ett antal Chrome-utbyggnader finns tillgängliga för att förbättra din GitHub-upplevelse. ZenHub är ett projekthanteringsverktyg som körs ovanpå GitHub.

Postman.
Utvecklare som arbetar med API:er kommer definitivt att uppskatta Postman. Med denna kan du aggregera individuella förfrågningar till samlingar som sedan kan organiseras och delas med andra utvecklare.

postman

Chrome ADB
Androidutvecklare kan ha stor nytta av Chrome ADB, ett verktyg som felsöker Androidenheter. Låter dig också bland annat felsöka webbsidor i flikar i webbläsaren.