Google har meddelat att G-Suite kommer att sluta stödja version 53 eller lägre av deras webbläsare Chrome. Ett hårt slag för de som fortfarande använder sig av Windows XP eller Vista, då dessa operativsystem inte kan använda sig av en senare version.

– Om du fortsätter att använda äldre versioner av Chrome när supporten avslutats kommer Gmail att vara mer känsligt för säkerhetsrisker, och användare kommer inte att kunna nå nya funktioner och buggfixar, skriver Google i ett blogginlägg.

Läs också: Windows XP vägrar dö – fortfarande finns 181 miljoner användare

Det är inte helt slutmejlat, för Google säger att de som använder sig av de lägre versionerna av Chrome kommer att förpassas till en enkel html-version av Gmail. Kanske redan i december.

Däremot kommer alla som använder sig av de påverkade versionerna från och med nästa vecka se en varningsbanner som ber dem att uppgradera browsern.

Att Google nu säger sitt rörande Windows XP och Vista är inte så konstigt, redan 2014 slutade Microsoft själva med sin support till XP, och de kommer att avsluta den förlängda supporten till Vista den 11 april.

I sin bloggpost föreslår Google att administratörer som sköter Chrome åt sina användare uppgraderar programmet, om det inte går på grund av inkompatibelt operativsystem rekommenderar Google att administratörerna tar hand om det med.

Läs också: Microsoft-chef varnar: Inga patchar kan hålla Windows 7 säkert

Windows XP är trots sin ålder långt ifrån dött, enligt data från Statcounter används operativsystemet av hela fem procent av världens datoranvändare.