Arrow Development Tools brakar på med Dragonboard 820c, en kortdator som riktar sig till samma publik som Raspberry Pi 3. Den finns ännu inte att köpa, men beskrivs i alla fall på Arrow Electronics sajt.

Dragonboard 820c lär kosta bra mycket mer än Raspberry Pi 3, eftersom den är bestyckad med Qualcomms fyrkärniga 64-bitars Armbaserade processor Snapdragon 820, som är baserad på mikroarkitekturen Kryo. Men det innebär också att Dragonboard 820c blir betydligt snabbare än Raspberry Pi 3.

Läs också: Oracle vill locka unga till Java med Raspberry Pi

Snapdragon 820 används i en del avancerade smartmobiler, liksom Snapdragon 821. Men duon lär få maka på sig inom de närmaste månaderna när Qualcomm rullar ut Snapdragon 835.

Dragonboard 820c ska fungera med Android som operativsystem. Men det finns redan information om hur man får i gång Linuxdistributioner som Debian, trots att Arrow hävdar att det bara är Android som fungerar. Framöver bör man även kunna förvänta sig stöd för Windows 10 IoT Core.

Den nya kortdatorn är designad enligt organisationen Linaros specifikation 96Boards. Den bjuder på 3 GB minne, samt hela 32 GB flashminne för lagring. Det finns vidare stöd för trådlösa nätverk, samt usb-portar och gps. Högupplöst video ska kunna spelas och det går att koppla in tre sensorer.

Läs också: Därför släpper Intel en egen Linux-distribution

Tänkbara användningsområden är att bygga till exempel kraftfulla robotar och drönare, skriver IDG News.