Det har länge varit känt att Microsoft sneglat på möjligheten att göra sina uppdateringar till Windows 10 mindre med hjälp av den nya plattformen Unified update platform, som väntas komma med Creators Update 10 i april. Men nu har företaget så smått börjat testa plattformen på sina Windows 10 Insider-medlemmar. Det rapporterar Zdnet.

Unified update platform, eller UUP, är en leveransmetod för uppdateringar där enbart de paket med nytt innehåll laddas hem på datorn, vilket både drar ned på neddlanings- och installationstiden.

Läs också: Trots ändrade inställningar - EU kritiserar återigen datainsamlingen i Windows 10

”I takt med att vi kör ut UUP till vår försäljnings-release kan användare förvänta sig att nedladdningsstorleken kommer att minska med drygt 35 procent från en stor Windows-uppdatering till en annan”, skriver Bill Karagounis, chef för programhantering på Microsoft, i ett blogginlägg.

I dagsläget kommer UUP enbart att testas av Insider-medlemmar på pc och mobiltelefoner, men Microsoft kommer att göra plattformen till standard för alla maskiner med Windows 10 – som Hololens, surfplattor och iot-maskiner.