Det är tuffa tider för Apples webbläsare Safari, på bara två år har användandet minskat med 13 procentenheter, och avhopparna verkar i stället ha gått över till Googles Chrome. Det skriver IDG:s amerikanska systersajt Networkworld.

Siffrorna kommer från analysföretaget Net applications och visar att Safari i mars 2015 stod för 69 procent av browseranvändandet på alla Mac-datorer, men att den siffran i år ligger på 56 procent.

Läs också: Opera tänker helt om – är det så här framtidens webbläsare ser ut?

Apples webbläsare är inte den enda som tappat marknadsandelar till förmån för Chrome, även Microsofts två webbläsare Internet explorer och Edge sjunker i användande. För två år sedan stod de två för 62 procent av trafiken från Pc-datorer, men idag utgör de enbart 27 procent.

Under samma tvåårsperiod har Chrome gått från 25 procent av det totala browseranvändandet till hela 59, och är idag den mest använda webbläsaren.

Läs också: Hejdå minnestjuv! Nya Chrome använder bara hälften så mycket ram

Att både Apples och Microsofts webbläsare, som kommer med deras operativsystem, minskar kan ses som ett tecken på att användarna blivit mer insatta i sitt val av webbläsare och inte enbart kör med det som finns förinstallerat på datorn.