Efter en lång process med förhandsversioner finns nu den helt klara versionen av Microsoft utvecklingsverktyg Visual Studio 2017 (VS) tillgänglig. Intresserade kan ladda ner gratisvarianten Community, samt utvärderingsversioner av de mer fullmatade Professional och Enterprise.

Förutom de större nyheter som redan beskrivits på åtskilliga håll, till exempel stöd för Universal Windows Platform och Net Core och nya versioner av språk, så finns det även en uppsjö av mer detaljartade förbättringar, till exempel förhandsgranskning av Xamarinformulär, hantering av mikrotjänster och bättre Dockerstöd. På ett mer generellt plan märks snabbare start, laddningar och avlusning. Omdömena hittills är positiva.

Microsoft meddelar även att det går utmärkt att köra VS 2015 och 2017 parallellt, men att det krävs att man uppdaterar från förhandsversioner av den senare. Priserna för betalversionerna är oförändrade.

Microsoft nöjer sig inte med att äntligen avtäcka nya VS, utan berättar också att det kommit en ny betaversion av VS för Macen, en större uppdatering av VS Team Foundation Server 2017, samt ny funktionalitet i VS Mobile Center.