Den sista säkerhetsbulletinen skulle från början rullas ut i januari för att sedan ersättas med en sökbar säkerhetsdatabas när Microsofts säkerhetsuppdatering för februari skickades ut. Men när Microsoft sedan bestämde sig för att strunta i en uppdatering för februari var det många som trodde att mars månads uppdatering skulle inbegripa de nya databaserna, men så var alltså inte fallet.

”Säkerhetsbulletinerna som vi också publicerade den här månaden ger våra konsumenter extra tid att försäkra sig om att de är redo för byta process”, skriver Microsofts mjukvaruforskningscenter i en bloggpost.

Läs också: Hör upp alla Windows XP-kramare! Nu kan du köra operativsystemet i din Iphone 7

Sedan nyheten släpptes har IDG News kontaktat Microsoft med frågan om bulletinen kommer att finnas även nästa månad, men företaget har inte svarat.

”Security update guide är den officiella platsen för information om våra säkerhetsuppdateringar och kunder som tidigare använde säkerhetsbulletinerna borde kolla över sin process för att försäkra sig om att de är redo för bytet”, svarade Microsoft IDG News i ett mejl.