Förra året meddelade Microsoft att det inte skulle gå att avända de senaste chippen Intel Kaby lake och AMD Ryzen om datorn i fråga inte körde Windows 10. Då var det många som höjde på ögonbrynen och undrade exakt hur Microsoft skulle göra detta, och nu vet vi. De kommer inte att släppa några uppdateringar till operativsystemen.

Enligt ett Microsoft-dokument som dök upp under torsdagen kommer användare av Windows 8 eller lägre inte få ta del av några uppdateringar innan de uppgraderat till Windows 10.

Läs också: AMD drar igång priskrig på processorer

Dokumentet skvallrade även om de två felmeddelanden som kan komma att dyka upp om du försöker kombinera de gamla operativsystemen med de nya chippen:

” Unsupported Hardware: Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows and you won’t receive updates.”

”Windows could not search for new updates
An error occurred while checking for new updates for your computer.
Error(s) found: Code 80240037 Windows Update encountered an unknown error.”

Microsofts förklaring till felen är att den nya generationens processorer kräver den senaste Windows-versionen, och som Microsoft berättat tidigare består den berörda generationen av AMD:s Bristol ridge eller Ryzen, och Qualcomm 8996.

Läs också: Microsoft börjar rulla ut mindre uppdateringar till Windows 10

IDG News har kontaktat Microsoft för en kommentar, men företaget har ännu inte svarat på förfrågan.