Det är lätt att hamna i moment 22-situationer när man skriver kod. Ett exempel är när ett team bestämmer sig för att satsa på en api-baserad arkitektur. Man är övertygad om att det går snabbare att bygga en applikation om anrop till externa api:er används flitigt.

Problemet är att det tar tid att bygga tjänsterna som ska ligga bakom de api:er som anropas. Risken finns att det upplevs som det tar ännu längre tid att bygga applikationen.

Läs också: Nu händer det faktiskt – nya Visual Studio lanseras på riktigt

SD Times tipsar om en lösning på det här problemet. Det är Postman som erbjuder ett verktyg, så kallad ”mock service”, för att simulera serverapplikationer, med tillhörande api:er. Det går att ange möjliga svar på anrop från en annan applikation.

Det innebär att teamet som bygger den första applikationen kan koncentrera sig på logiken för den. Ett möjligt scenario är att ett annat team bygger serverapplikationen och att den inte är färdig att användas av andra team i deras arbete. Med simulering kan de team som tänker sig utnyttja den kommande serverapplikationen jobba vidare med sitt.

En annan intressant simulering kommer från Kite, nämligen en artificiell programmeringspartner. Verktyget marknadsförs som en lösning för de som vill jobba med parprogrammering, en del av till exempel den agila metoden XP.

Läs också: Apples superspråk ångar på – Swift allt mer populärt bland utvecklare

Kite har information om Python och kan integreras på Windows med redigerare som Atom, Sublime Text, Pycharm och IntelliJ, samt även med Vim, VS Code, Neovim och Emacs. Det ska komma stöd för fler språk. Det bjuds på färdiga lösningar på problem, kodexempel, dokumentation och information om mönster (patterns).

Frågan är om Kite är ett trevligt sällskap.