Säkerhetsforskare vid McAfee har hittat en ny svaghet i Microsofts ordbehandlare Word som kan användas av hackare för att ladda hem skadlig kod på sina offers datorer. Det rapporterar sajten Zdnet.

Enligt forskarna finns svagheten i alla versioner av Word som ännu får support från Microsoft, vilket betyder att även en nyuppdaterad dator ligger i riskzonen.

Till skillnad från de vanligaste säkerhetsluckorna i Word utgår den nyupptäckta svagheten inte från filer som använder sig av macron. Istället utgår svagheten från en falsk Word-fil som kan ladda hem skadlig kod från en server som utger sig för att vara en rtf-fil.

Läs också: Github-användare måltavla för kameleont-trojan

Säkerhetsföretaget Fireeye gick även de ut i helgen med att de hittat svagheten, och precis som McAfee pekar de ut svagheter i Windowsfunktionen Object Lining and Embedding (OLE) som boven i dramat. Den funktion som används av Word för att bädda in innehåll från andra program i ordbehandlaren.

Buggen är som sagt ännu inte åtgärdad men enligt en talesperson från Microsoft, som Zdnet pratat med, kommer problemet att åtgärdas i den säkerhetsuppdatering som väntas rulla ut i morgon.