Att Javascript är poppis har väl inte undgått någon, men i de akademiska korridorerna har språket kanske inte fått samma genomslag som ute i näringslivet. Det kanske blir ändring på det nu.

Det framstående Stanforduniversitet i USA ger sedan tidigare en introduktionskurs i programmering i Java. Nu tillhandahålls en alternativ variant av kursen, i Javascript med namnet Programming Methodology in Javascript.

Läs också: Han lovar att ta bort webbutvecklarnas frustration

Den beskrivs som en introduktion till programmering med fokus på moderna principer som till exempel objektorientering och tester. Det påtalas att den täcker samma saker som den existerande Javakursen.

Enligt tidningen Stanford Daily har Eric Roberts som egentligen är pensionerad professor på universitetet ägnat fem år åt att anpassa introduktionskursen till Javascript, bland annat genom att skriva ny kurslitteratur.

Det är inte första gången Eric Roberts genomför ett sådant projekt. Han kom till Stanford 1990 då introduktionskursen gavs i Pascal. 1992 bytte man till C och redan 1995, när Java introducerades, satte man i gång med ett byte till Java. Eric Roberts skrev kurslitteraturen och 2002 bytte man till Java, skriver Stanford Daily.

Läs också: IOS-gurun Soroush Khanlou hyllar Swift och dissar Javascript

Nu är frågan, när om någonsin tas Javakursen bort? Och vad kommer efter Javascript?