Förra veckan briserade nyheten att flera av HP:s laptop-modeller hade en ljuddrivrutin som i hemlighet sparade ned alla tangenttryckningar som gjordes på datorn. Nu meddelar företaget att problemet åtgärdats i en ny patch, rapporterar IDG News.

Roten till problemet ska ha varit felaktig kod i drivrutinen Conexant, och även om det ska ha rört sig om ett misstag verkar HP:s vicepresident Mike Nash lägga ansvaret på företaget bakom drivrutinen.

”Det är något som Conexant skulle ha identifierat och tagit bort. Vi vill försäkra oss om att detta inte händer igen”, säger han till IDG News.

Läs också: Dålig it-säkerhet på fabriksgolven – tusentals robotar öppna för hack

Den nya uppdateringen ska både åtgärda problemet och radera den okrypterade fil där Conexant sparade ned alla tangenttryckningar.

Patchen kommer automatiskt att rullas ut med Windows update, men för den som vill vara på den säkra sidan går det även att ladda hem patchen från HP:s sajt.

Totalt ska det ha rört sig om ett tjugotal laptop-modeller som påverkades av buggen, däribland Zbook, Elitebook och Probook. En fullständig lista hittar du här.