Microsofts enkla utvecklingsverktyg Visual Studio Code (VSC) finns nu tillgängligt även på plattformar som Raspberry Pi och Chrome OS. VSC är gratis och släpptes ursprungligen 2015 på Windows, Linux och Mac OS. Det delar egentligen bara namn med Microsofts fullvuxna Visual Studio, men har fått bra kritik som en duglig textredigerare för utvecklare med en hel del användbara funktioner.

Det är utvecklaren Jay Rodgers som har anpassat VSC till Armbaserade plattformar som Raspberry Pi och Chrome OS. Det har han kunnat göra eftersom VSC är öppen källkod. Förutom Raspberry Pi ska den nya versionen även fungera på andra kortdatorer på många populära Linuxdistributioner, som Ubuntu, Red Hat, Suse och Fedora, förutom Raspbian på Raspberry Pi.

Läs också: Se upp Raspberry Pi! Här är konkurrenterna som utmanar den populära minidatorn

Det här kan vara till nytta för flera olika grupper av utvecklare. Förutom hobbyister kan man nämna dem som bygger iot-lösningar på Raspberry Pi som nu kan köra VSC på målplattformen.

Tillägg till VSC, till exempel avlusare, ska fungera så länge de inte kräver hårdvarustöd som inte går att få till med en Armprocessor i datorn. VSC kan som standard användas för att skriva kod med bland annat språken Javascript och Typescript, vilket inkluderar Node.js, samt även med språk som C#, Python och Go.