Atlassian Stack är namnet på ett paket med de flesta produkterna från Atlassian. Man riktar in sig på riktigt stora kunder. Prislistan börjar vid 1 000 användare i ett år, till den nätta summan av 186 875 dollar, cirka 1,63 miljoner kronor.

Det rabatterade priset för 10 000 användare under ett år är 809 225 dollar, cirka sju miljoner kronor. Inom den akademiska världen kommer man undan med halva priset.

Så, det handlar om många användare och rejäla prislappar. Vad får man för pengarna? Atlassian beskriver innehållet som ”en instans vardera av samtliga våra datacenter- och serverprodukter, samt Premier-support”. Fast i akademikerpriset ingår inte den supportnivån.

Läs också: Så har Atlassian blivit en av utvecklarvärldens tyngsta spelare

Det handlar alltså om produkter för installation på kundernas egna servrar, närmare bestämt följande: Jira Software, Bitbucket, Jira Service Desk, Confluence, Jira Core, Hipchat, Bamboo, Fisheye, Crucible, Crowd, samt tilläggen Portfolio for Jira, Capture for Jira, Questions for Confluence och Team Calendars for Confluence.

Det finns alltså lösningar för många olika faser av livscykeln för systemutveckling, med kringliggande aktiviteter, men Atalassian marknadsför Stack som en universallösning för devops. Mer konkret finns det lösningar för till exempel projekthantering (Jira), innehållshantering (Confluence) och kommunikation (Hipchat).

Läs också: Ny sorts skadlig länk kan infektera din dator även om du inte klickar

En anledning för Atlassian att erbjuda det här stora paketet är att ungefär hälften av kundföretagen som har fler än 500 användare använder tre, eller flera, produkter från Atlassian. Det som saknas i Stack är väl främst samarbetstjänsten Trello som Atlassian förvärvade i början av året. I samband med lanseringen av Stack passar Atlassian också på att avtäcka en marknadsplats för över 2 000 tillägg, kallad Devops Marketplace.