Att kalla den amerikanska underrättelsetjänsten National Security Agency, NSA, för öppen och transparent må vara en överdrift, men nu tycks organisationen i alla fall så smått att öppna upp sin verksamhet för allmänheten. För nu rapporterar The Next Web att den annars så hemliga spionorganisationen skaffat ett Github-konto.

Bland de totalt 32 projekt som listas på NSA:s profil finns det en hel del spännande projekt som kommer att publiceras inom kort, och vid sidan av dem finns det även projekt som varit kända sedan tidigare, som SELinux (Security-Enhanced Linux) som funnits tillgängligt i flera år.

Läs också: Microsoft riktar skarp kritik mot NSA efter Wannacry-attacken

Naturligtvis kommer inte NSA att börja dela med sig av hemligstämplat material på sin Github-sida, utan närvaron pekar mer på att organisationen vill putsa på bilden som allmänheten har av dem. Sedan är det även mycket troligt att NSA, som förlitar sig på tekniskt kunnig personal, även kommer att använda Github för att rekrytera nya förmågor till organisationen.

Github är inte den första plattformen som NSA valt för att visa upp sig gentemot allmänheten, redan 2015 startade organisationen ett Twitter-konto - ett konto som sägs vara det allra första som Edward Snowden började följa.