En samling med källkod från Microsofts interna Windows 10-versioner ska ha läckt ut på sajten BetaArchive, det rapporterar The Register.

Sedan nyheten uppdagades har Microsoft bekräftat uppgifterna och enligt dem ska källkoden komma från företagets Shared Source Kit, som skickas ut till Microsofts samarbetspartners.

Exakt hur stor mängd data som läckt ut är fortfarande oklart, då The Register hävdar att det rör sig om en stor samling på 32 terabyte samtidigt som The Verge säger att de fått bekräftat från BetaArchive att det enbart rör sig om 1,2 gb data.

Läs också: Läcka avslöjar ny proffsversion av Windows 10

Sedan upptäckten har de läckta uppgifterna tagits ned från sajten, men det ska ha rört sig om källkod rörande Windows 10:s drivrutiner för lagring, usb-hantering och wi-fi. Data som skulle kunna innebära en säkerhetsrisk, då informationen kan användas av hackare för att hitta nya svagheter att utnyttja.

Vem som läckt uppgifterna är ännu oklart, men enligt The Verge kan läckan höra samman med de två män som i helgen greps i Storbritannien, misstänkta för att olovligt ha tagit sig in i Microsofts nätverk.