För den rastlöse semesterfiraren kan det vara läge att hitta ett roande semesterprojekt! För att hjälpa dig på traven har vi därför tagit fram 6 Raspberry Pi-byggen perfekta för en regnig semesterdag.

1. En 3d-scanner

En av fördelarna med Raspberry Pi är att datorn knappt kostar mer än en lunch, vilket gör att projekten ofta inte blir dyrare än några hundralappar. Men är du sugen på att lägga ut lite mer pengar kan du alltid testa att efterapa den holländska Oracle-chefen Richard Gartshagens som byggt sin egna 3d-scanner.

Monstret till scanner använder sig av hela 98 pyttedatorer och ska enligt Gartshagen själv kunna göra en digital avbildning av en människa utan problem.

2. En hembygd virtuell assistent gömd i en leksak.

Virtuella assistenter, även kallade smarta högtalare, har blivit ett allt mer populärt inslag hos teknikföretagen, med varianter som Amazon Echo Dot och Google Home.

raspberry pi leksak

En som dock byggde sin egna assistent är britten Grant Gibson som bestämde sig för att bygga en talande leksak efter han sett filmen Toy Story 3. Resultatet blev en leksakstelefon som kan berätta allt ifrån dagens väderleksrapport till vad som spelar på den lokala biografen.

Vill du bygga din egna version av Gibsons leksak kan du kolla in den guide som han satt samman på sin blogg.

Läs också: Oracle vill locka unga till Java med Raspberry Pi

3. En magisk spegel

Utvecklaren Michael Teeuw blev inspirerad av de magiska speglarna i sagornas värld och bestämde sig för att göra sin egen version.

raspberry pi spegel

Resultatet blev en spegel, som med hjälp av en Raspberry Pi kan visa dig betydligt mer än din egna reflektion – som vädret och klockan.

Vill du ge dig på samma byggprojekt som Teeuw har han samlat allt du behöver veta på sin blogg.

4. En elektrisk skateboard

Youtube-profilen Matt Timmons-Brown, som går under pseudonymen The Raspberry Pi-guy, har byggt många häftiga maskiner som drivs via en pyttedator. Men hans kanske mest kända bygge är den elektroniska skateboard han byggt med en Raspberry Pi och en Nintendo Wii-kontroll.

Om du vill bygga din egna version av brädan finns hela projektet att hämta hem på Github.

5. En modifierad microvågsugn

Vill du hoppa på trenden med smarta hem utan att behöva köpa nya köksmaskiner? Då kan du testa att bygga samma Pi-drivna mikrovågsugn som utvecklaren Nathan Broadbent tagit fram.

Läs också: Raspberry Pi – se upp! Här är 6 utmanare till den populära minidatorn

Utöver att värma dina matrester kan "Picrovågsugnen" fjärrstyras och kan även skicka ett Twitter-meddelande till dig när maten är klar.

Läs också: Allt du behöver veta om Raspberry Pi

6. En semi-själflygande drönare

Vill du försöka dig på ett lite dyrare bygge, som också kräver lite mer teknisk kunskap, kan du testa att bygga en självflygande drönare utifrån Pi-entusiasten Andy Bakers ritningar.

raspberry pi drönare

Det finns många projekt rörande självkörande drönare på nätet, men Andy Bakers version är lättbegripligt och är därför en bra start för den som precis börjat leka med självkörande teknik.