I en bransch där efterfrågan på arbetskraft är stor tillhör det inte ovanligheterna att arbetsgivare vänder sig till kandidater som befinner sig långt från huvudkontoret. Utvecklarna är som bekant en av dessa grupper. Skype har nu tagit fram en lösning för att genomföra intervju och tester inom den egna plattformen, Skype Interview. En tjänst som de också hoppas ytterligare ska knyta företagskunderna till plattformen, skriver Techcrunch.

Läs också: Kom igång med heta språket – R du redo för R?

Via plattformen kan arbetsgivare sedan ett par dagar testa potentiella anställdas kunskaper i sju programmeringsspråk i en code editor, ett kodningsverktyg. Där ingår C++, C#, Java, Javascript, Ruby och Python. I samband med intervjun kompletteras appen med ett annat fönster för videochatt vilket gör att kandidaten kan byta mellan språken under intervjun. Dock finns bara funktionen för webbläsarversionen av plattformen och det kan vara bra att tillägga att det fortfarande är testversionen som körs.

Fördelen med den nya funktionen är Skypes spridning, det är en välanvänd tjänst som många redan har tillgång till. Att då lägga in en testfunktion kan göra hela intervjuprocessen lättare och ingen behöver hoppa mellan olika verktyg. För andra verktyg finns det gott om. För att nämna några: Hackerrank, Codility, Inteview zen, Coderpad med flera.

Läs också: 15 misstag som även erfarna utvecklare gör

Men här dyker alltså testverktyget upp i samma fönster, förutsatt att användarna kör Microsoft Edge eller Google Chrome, version 32 eller senare. Rekryteraren loggar in via webbsidan, får en unik länk att dela med kandidaten och intervjun kan börja.

Microsoft, som äger Skype sedan 2011, har lagt mycket energi och resurser på att deras tjänster ska vara företagskundernas val framför andra, så också för meddelandetjänster. De har bland annat förstärkt Skype for business och lanserat funktionen Teams – en konkurrent till populära chattappen Slack.