I den senaste uppdateringen får Microsoft Teams stöd för gästkonton, så att folk utanför företaget kan bjudas in till vissa dokument och diskussioner.

I samma veva får administratörerna en ny verktygslåda för att få bättre koll på behörigheter i samarbetsverktyget. Det ska ge bättre överblick och göra det enklare att ge eller ta bort åtkomst för framförallt de nu inbjudna gästerna.

Till en början kan alla med ett Azure Active Directory-konto bjudas in, men Microsoft uppger att det finns planer på att utvidga så att alla med Microsoft-konto kan läggas till som gäst.

Läs också: Microsoft och Adobe samarbetar för att ta sig an Slack

Med gästinlogg börjar Teams närma sig konkurrenter som Slack och Cisco Spark, och nyheten tas emot med förväntan av Alan Lepofsky som är chefsanalytiker på Constelletation Research.

– Det här är en rejäl milstolpe för Teams, eftersom det hittills bara varit tillgängligt för internt bruk. Nu kan kunderna samarbeta med folk utanför sina brandväggar, vilket öppnar upp för ett mycket bredare spektrum av användningsområden, säger han till Computerworld.

Microsoft säger i sitt pressmeddelande att Teams nu används inom 125 000 organisationer världen över, upp från 30 000 i början av året. Men hur många användare det översätts till vet vi inte.

Läs också: Nu startar chattkriget – och därför får Microsoft inte förlora

Och fortfarande saknar Teams många av konkurrenternas nyckelfunktioner. Gästkonton är bara ett steg på vägen för att komma ikapp, det menar analytikern Wayne Kurtzman på IDC.

– För att bli en stor spelare på samarbetsmarknaden, måste [Teams] komma ifatt marknaden när det gäller många olika egenskaper och funktioner, säger Wayne Kurtzman till Computerworld.